kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Pırasalı börek

Tereyağının yarısını ısıtıp, pırasa ve sarmısağı, pırasalar yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Kimyonu ilave edip, karıştırarak 2 dakika daha soteleyin. Ateşten alın, beyaz peynir ve cheddar peyniri ile harmanlayın. Kalan tereyağını eritip, fırça ile yufkaların üzerine sürün. Her bir yufkayı şerit şeklide dörde bölün. Hazırladığınız harcı yufka şeritlerinin alt kenarından 1 cm. boşluk kalacak şekilde yufkaların üzerine paylaştırın. Yufkayı sonuna kadar muska şeklinde katlayın, kat yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine fırça ile kalan yağı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

MALZEMELER 16 adet
* 100 gr. tereyağı

* 2 diş sarmısak (dövülmüş)

* 750 gr. pırasa (ince halka doğranmış)

* 1 çorba kaşığı kimyon

* 150 gr. beyaz peynir (iri kırıklanmış)

* 40 gr. cheddar peyniri (iri rendelenmiş)

* 4 yaprak baklava yufkası

* 2 çorba kaşığı susam