Fırını 180 derecede ısıtın. Derin bir kek kalıbını yağlayıp, altını ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın. Margarin ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın. Vanilya ve yumurtaları çırparken karışıma ilave edin. Geniş bir kaba karışımı döküp, unu, sütü, kakao ve kabartma tozunu ekleyin. Yumuşayan karışımı kek kalıbına dökün ve bir bıçakla üzerini düzeltin. 50-60 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ters çevirmeden yarım saat bekletin. Bir kaba tereyağı ve çikolatayı koyun. İçi su dolu bir tencerenin içine alıp, ocağa oturtun. Çikolata yumuşayıp, eriyinceye kadar karıştırın. Sosu kekin üzerine dökün. Bıçakla desenler çizerek servis yapın.
MALZEMELER
* 125 gram margarin
* 1 bardak esmer şeker
* 2 yemek kaşığı Nescafe
* 2 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 1/3 bardak un
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* Yarım bardak kakao
* 3/4 bardak süt
* Yarım bardak doğranmış çikolata
Sos için:
* 100 gram tuzsuz tereyağı
* 100 gram ince kıyılmış bitter çikolata
Yayın tarihi: 7 Ağustos 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/07/gny/haber,4371339CF761457193806C81CC123F3E.html
Tüm hakları saklıdır.