Dört adet portakalın kabuklarını rendeleyip, suyunu sıkın. Portakal suyunu bir tencereye koyun. Altı çorba kaşığı toz şekeri ve portakal rendesini de içine ilave edin. İki taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Çelik bir tencereye üç adet yumurta ve toz şeker koyun. Kısık ateşte hızlı hızlı karıştırın. Birkaç dakika sonra tencereyi ocaktan alın. İçine un, vanilya ve kabartma tozunu katın. Teflon tepsiyi yağlayın. Karışımı içine dökün. Fırına koyup, pembeleşince çıkarın. Üzerine soğuttuğumuz şurubu dökün. Bir süre dışarıda beklettikten sonra buzdolabına koyun. Soğuyunca servis yapın.
MALZEMELER
* 3 adet yumurta
* 7 çorba kaşığı toz şeker
* 7 çorba kaşığı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 4 adet portakal
* 6 çorba kaşığı toz şeker
Yayın tarihi: 5 Ağustos 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/05/gny/haber,C5C5E6EF458D4BA78CFA95B0E9BDA331.html
Tüm hakları saklıdır.