kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Tavuklu puf böreği

Bir kaptaki unun ortasına yumurta, tuz, süt ve sirkeyi ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru düz bir zeminde 5-10 dakika daha yoğurun. Folyoya sarıp, 30 dakika dinlendirin. İç malzemeyi hazırlayın. Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin. Başka bir kapta, margarinle unu kavurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak sütü ekleyin. Birkaç taşım kaynatın. Tavuk parçalarına bu sosu ekleyip, karıştırın. Soğumaya bırakın. Hamuru yarım cm. kalınlığında açın. Üzerine fırça ile sıvı yağ sürün, sonra rulo haline getirin. Elinizle yuvarlayarak inceltin. Bıçakla altı eşit parçaya bölün. Her parçayı yuvarlayarak bezeler yapın. Üzerine nemli bez örtün. Her bir bezeyi 40 cm. çapında açın. Yarısına hazırladığınız içten koyun, hamurun diğer yarısını üzerine kapatın. Hamur kesici ile yarım daire şekiller kesin. Hafif unlanmış bir tabağa dizin. Sıvı yağda kızartın. Kağıt havlu serili bir tabağa alın. Sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
*
2 su bardağı un

* 1 adet yumurta

* 2 çorba kaşığı sirke

* Yarım su bardağı süt

* Tuz

* 1 adet tavuk göğsü

* 2 çorba kaşığı margarin

* 2 çorba kaşığı un

* 1 su bardağı süt

* 3 çorba kaşığı sıvı yağ