Soğanları küçük küçük doğrayın. Tencerede yağla pembeleştirin. Çarliston biberi küçük küçük doğrayıp ilave edin. 2 dakika daha kavurun. Haşlanmış havuç ve kabakları tavla zarı iriliğinde doğrayın ve tencereye aktarın. Patates ve kerevizleri soyup bunları da tavla zarı iriliğinde doğrayıp, tencereye alın. 4 su bardağı suyu ilave edip, sebzeler yumuşayana dek pişirin. Sebzeler yumuşamaya başladığında 1 yumurta sarısını, 1 fincan unu ve 1 fincan yoğurdu iyice karıştırın. Bu karışım pürüzsüz olduğunda azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir iki taşım kaynattıktan sonra, tuzunu atarak ateşten alın. Çorba kaselerine boşaltıp, servis yapın.
NOT: Yoğurtlu bir çorba olduğu için tuz en son olarak ilave edilir.
MALZEMELER
* 1 adet kereviz
* 1 adet havuç
* 1 adet kabak
* 1 adet patates
* 1 adet soğan
* 1 adet çarliston biber
* 1 kahve fincanı un
* 1 kahve fincanı yoğurt
* 1 yumurta sarısı
* 4 su bardağı su
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 3 Ağustos 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/03/gny/haber,55FC80E1DB384964958CE075167EF803.html
Tüm hakları saklıdır.