kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İTİRAF ETMİŞTİ... Zincirlikuyu'da yakalanan Cihan Bektaş suçunu itiraf etmiş ve olay sırasında hap kullandığını söylemişti.

Tecavüz kurbanı: Bana o anı yine yaşatmayın

Orhan YURTSEVER MERKEZ
Yargıtay tecavüz sanığının hapis cezasını, kurbanın bedensel ve ruhsal tahribat raporu olmadığı için bozdu. Psikolog olan mağdure "Olayı tekrar yaşatmayın" diye itiraz etti. Mahkeme yine de Adli Tıp'a sevk etti..
Psikolog F.Ş.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla 13 yıl 4 ay ağır hapis cezasına çarptırılan Cihan Bektaş'ın cezası, mağdurenin uğradığı bedensel ve ruhsal tahribatın tespit edilmemesi gerekçesiyle Yargıtay tarafından bozuldu. Mahkeme kadının rapor için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi. F.Ş.'nin avukatı bu karardan vazgeçilmesi için mahkemeye bir dilekçe sundu. Dilekçede, müvekkilinin birçok kez Adli Tıp Kurumu'na götürüldüğünü ve gerekli tüm raporların mahkemece yeterli ölçüde tespit edildiği belirtildi. F.Ş.'nin yeniden muayene için Adli Tıp'a gönderilmesinin, daha önce yaşadığı psikolojik tahribatı yeniden yaşamasına neden olacağı belirtilen dilekçede "Ayrıca olayın üzerinden yıllar geçmesine rağmen müvekkilimin tekrar o günlere dönmesine neden olacak bu tür bir incelemeyi kabul etmiyoruz" denildi. Ancak Mahkeme Heyeti, mağdurenin yeniden Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na sevk edilerek rapor alınmasına karar verdi.

SANIĞA LEHTE HÜKÜM
Cihan Bektaş'ın aldığı 13 yıl 4 aylık cezasını bozan Yargıtay, müdahilin beden ve ruh sağlığının Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'nce incelenerek, yeni TCK'da cezada artırım öngören maddenin uygulanıp uygulanmayacağının belirlenmesi gerektiğine işaret etmişti. Yargıtay, sanık hakkında yeni ve eski TCK'daki maddelerin buna göre kıyaslanarak lehine olacak şekilde hüküm kurulması gerektiğini belirtmişti. Dava konusu olay 25 Nisan 2004 günü İstanbul Zincirlikuyu'da meydana gelmiş, F.Ş. Sarıyer'e gitmek üzere yol sorduğu sırada Bektaş'ın bıçak tehdidiyle kaçırılarak tecavüze uğramıştı. F.Ş.'nin 100 milyon lira ile cep telefonu da gasp edilmişti.
Haberin fotoğrafları