kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Yüzde 46.6 oy değil bizim için önemli olan siyasi istikrardır'

İLİŞKİLİ HABERLER
'Yüzde 46.6 oy değil bizim için önemli olan siyasi istikrardır'
* HÜKÜMETLE İLİŞKİLER: "Yüzde 34.5 oyla iktidara gelen bir hükümetle çalışmak mı daha kolay, yoksa yüzde 46.6 oyla gelenle mi" sorusu üzerine Yılmaz, "Bizim için önemli olan siyasi istikrar. Son 5 yılda aldığımız mesafenin iki ana nedeni var. Bunlardan biri siyasi istikrar ve politikaların devamlılığı, ikincisi o politikaların ortaya çıkardığı yapısal reformlar ve değişiklikler" dedi.

* KÜRESEL ISINMA KORKUTUYOR: Mevsim normallerinin üzerinde farklılık gösteren hava sıcaklıkları ve yağış eksikliği sebebiyle başta tahıl olmak üzere belirli ürünlerde rekolte kaybı olasılığı ve dünyada buğday ve mısır üretiminin bir kısmının bio-yakıt üretiminde kullanılması işlenmiş ve işlenmemiş gıda ürünleri kanalıyla gıda fiyatlarındaki belirsizliği artırıyor.

* NİNJA KREDİLERİNE DİKKAT: ABD'de yaşanan sorunun temelinde biraz fazla açılma var. Yani yeterli kredibiliteye sahip olmayan, gelire sahip olmayan gruplara verilen krediler bunlar... Şu anda faizler yükselince insanlar bu kredileri geriye ödemiyorlar. Bizim buradan çıkaracağımız ders şu; mümkün olduğu kadar bunu tabana yayalım fakat kredi riski ile ilgili standartlarımızı çok gevşek yapmayalım. Buna Ninja (no incomes no jobs or assets- gelir yok, iş yok, varlığı yok) kredileri diyorlar.