Erikleri soğuk suda 10 dakika bekletip, bol suyla yıkayın. Suyu ilave edip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp 10- 15 dakika pişirin. Süzüp, suyunu ayırın. Eriklerin tamamını kesmeden çekirdeklerini çıkarın. Kıyma, pirinç, tarçın ve tuzu iyice harmanlayıp, harcı eriklerin içine doldurun ve kalın dipli yayvan bir tencereye dizin. Eriklerin üzerine tereyağını serpip, 200 ml. erik suyunu gezdirin ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Tozşekeri serpip, kapağını kapatın ve kısık ateşte 30 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER 2 kişilik
* 250 gr. kuru erik
* 1 lt. su
* 200 gr. dana kıyma
* 1 çay bardağı pirinç
* 1 çay kaşığı tarçın
* 40 gr. tereyağı (küçük küp kesilmiş)
* 3 çorba kaşığı tozşeker
* Tuz
Yayın tarihi: 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/21/gny/haber,CC2718E8D02045C5A0FF34148F180035.html
Tüm hakları saklıdır.