Etleri, ısıtılmış yağda ve hızlı ateşte, karıştırarak 4-5 dakika soteleyin. Soğan ve sarmısağı ekleyin. Karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha pişirin. Nohut, domates, domates salçası ve koruk suyunu ilave edip bir kez karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin. Kabağı katıp hafifçe karıştırın. Tekrar kapağını kapatıp, kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. Nane, maydanoz, reyhan ve tuzu ilave edip 2-3 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 500 gr. dana kuşbaşı
* 2 adet orta boy soğan
* 5 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı nohut
* 4 adet orta boy domates
* 1 çorba domates salçası
* 1/4 çorba kaşığı koruk suyu
* 1 adet orta boy kabak
* 1 demet nane
* 1 demet maydanoz
* 1 çorba kaşığı reyhan n Tuz
Yayın tarihi: 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/21/gny/haber,51CC72857FB148B9A8A7F66415A5E08C.html
Tüm hakları saklıdır.