Et ve soğanı harmanlayın. Bir çorba kaşığı yağ ilave edip, orta ateşte karıştırarak 8-10 dakika pişirin. Bezelye ve piliç suyunu katıp kaynama noktasına kadar hızlı ateşte ısıtın. Ateşi kısıp, bezelyeler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Krema, tuz ve karabiberi katıp, iyice karıştırın. Çorbanın üzerine maydanoz serperek servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 1 küçük paket piliç göğüs kuşbaşı
* 1 adet orta boy soğan ((iri doğranmış)
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 500 gr. bezelye (şoklu, hafif haşlanmış)
* 5 su bardağı piliç suyu
* 1 su bardağı krema
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 2 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış)
Yayın tarihi: 6 Temmuz 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/06/gny/haber,AF1DFD317A5044B490061336FAC66010.html
Tüm hakları saklıdır.