Kıyma, sarmısak, maydanoz, soğan, ekmek kırığı ve yumurtayı iyice harmanlayın. İri yuvarlak köfteler yapıp, yağda kızartın. Köfteleri kağıt havlu üzerine alın. Yağlarını süzüp, bir fırın kabına yerleştirin. Domates ve et suyunu köftelerin üzerine gezdirin. Alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatıp, 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Arpa şehriyeleri katıp, üzerini tekrar hava almayacak şekilde kapatın. 20 dakika daha pişirip, servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 750 gr. dana kıyma
* 1 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1/2 demet maydanoz (doğranmış)
* 2 adet taze soğan (doğranmış)
* 2 dilim ekmek kırığı
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* Sıvıyağ (kızartmak için)
* 1 kg. domates (rendelenmiş)
* 1.5 su bardağı et suyu
* 1 çay bardağı arpa şehriye
Yayın tarihi: 6 Temmuz 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/06/gny/haber,17BD29673C3A4F299D9240C9275643C2.html
Tüm hakları saklıdır.