kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mikro kredinin tanıtımını (soldan sağa) GYİAD Başkanı Pınar Eczacıbaşı, TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi, Kemal Derviş ve Varol Civil yaptı.

'Ekonomik programlar otomatiğe bağlanmaz'

Derviş, her ekonomik koşulun kendi programını gerektirdiğini her ekonomik programın kendini yenilemek zorunda olduğunu belirtti..
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş ''Nasıl yolda araba kullandığımızda direksiyonu otomatiğe takıp 'ben gidiyorum' demediğimiz gibi, bir ekonomik programı da önündeki yolun şekline göre her an yenilemek zorundasınız'' dedi. Türk Ekonomi Bankası, UNDP ile Genç Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (GYİAD) bir araya gelerek başlatacakları genç girişimcilere yönelik özel mikro kredi uygulamasının tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Derviş, her ekonomik koşulun kendi programını gerektirdiğini, her ekonomik programın kendini yenilemek zorunda olduğunu belirterek, bir merkez bankasının bile para politikasını her ay, hatta her hafta düşünmek mecburiyetinde bulunduğunu söyledi.

GENÇLERE MİKRO KREDİ
TEB, UNDP ile GYİAD işbirliğiyle kendi işini kurmak isteyen veya mevcut işini geliştirmek isteyen 18-35 yaş arasındaki gençlere mikro kredi verecek bir uygulama başlatılacak. TEB Genel Müdürü Varol Civil, özel mikro kredi uygulaması ile 18-35 yaş arası gençlere kendi işlerini kurmaları veya mevcut işlerini geliştirme fırsatı sunacakları, önceliğin meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunları ile kadın girişimcilere verileceğini kaydetti. Civil, TEB'in girişimcilere 3-10 bin YTL arasında mikro kredi vereceğini, ancak bu desteğin hibe şeklinde olmayacağını kaydetti.