kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ahmet Zorlu - John Krenicki

Haber turu

ENERJİ
Zorlu, GE ile enerjide 'rüzgâr' gibi esecek
Zorlu Enerji, Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde kuracağı rüzgâr enerji santrali (RES) projesinde GE Energy ile anlaştı. Zorlu Enerji'den yapılan yazılı açıklamada, GE Energy Üst Yöneticisi (CEO) John Krenicki ile bir araya gelen Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu'nun, Zorlu Enerji'nin, Türkiye, Rusya ve İsrail'deki doğalgaz santrallerinden sonra, Osmaniye'de kuracağı 135 megavat kurulu güce sahip olacak Türkiye'nin en büyük rüzgâr enerji santrali projesinde GE Energy ile işbirliği yapılacağını açıkladığı bildirildi.

İÇECEK
Mey İçki gözünü ABD pazarına dikti

Mey İçki CEO'su Galip Yorgancıoğlu, 2010 yılına kadar yüzde 10 büyümeyi hedeflediklerini belirterek, ABD'ye şu anda yaptıkları 100 bin litrelik ihracatı 400 bin litreye çıkaracaklarını söyledi. Önümüzdeki üç yılda agresif büyüyeceklerini anlatan Yorgancıoğlu, Mey İçki'nin üç yılda, beş yıllık hedefini yakaladığını ifade ederek "Rakı pazarındaki payımızı her yıl arttıracağız. 73 milyon litreden 45 milyon litreye düşen Türkiye'deki rakı pazarını yüzde 10 büyüteceğiz. Hedef her yıl yüzde 3 büyüme" dedi. Yorgancıoğlu, 15 milyon Euro'luk ihracatlarını 25 milyon Euro'ya çıkaracaklarını

HAVACILIK
THY'den özürlülere yüzde 25 indirim
THY özürlü vatandaşlar için iç ve dış hatlarda uygulanan ücretler üzerinden yüzde 25 indirim yapmaya başladı. İndirimden yabancı vatandaşlar da yararlanabilecek. THY Genel Müdürlük binasında dün düzenlenen toplantıya THY Genel Müdürü Temel Kotil, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven ve özürlü vatandaşlar katıldı. Öte yandan çalışanları toplu sözleşme konusunda anlaşamayan THY grev tehlikesiyle karşı karşıya. Önceki gün yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadı. Hava İş Sendikası Genel Sekreteri Kaya Sayın, "Çalışanlar bugüne kadar özveriyle işlerini yapıyorlardı, önce özveriyi kaldırıyoruz" dedi.

ULAŞTIRMA
9 aydır uçmayan Fly 15 saat rötarla başladı
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) teknik ve mali yetersizliği sebep göstererek 9 ay önce uçuşlarını durdurduğu Fly Air, olaylı bir seferle dönüş yaptı. 9 aydır uçamayan şirket ilk uçuşunda 15 saat rötar yaptı. Mahkeme kararıyla yeniden uçma hakkı elde eden Fly Air, eldeki uçağının bakımı yetişmediği için Yunanistan'ın Hellenic Imperial Airways şirketinden 458 kişilik Boeing 747-200 tipli bir uçak kiraladı. İlk uçuşunu Brüksel'den İstanbul'a düzenlediği seferle önceki gün gerçekleştirmeyi planlayan Fly Air'in sabah saat 05.00'te Brüksel Havalimanı'na gelen 400'e yakın yolcusu önce motor arızası denilerek 3 saat salonda bekletildi ardından uçakta tartışma çıkması üzerine rötar 15 saate çıktı.

TÜİK
2006'da boşananlar yüzde 2.5 azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ilk kez haber bülteniyle duyurulan ve 2008'den itibaren yıllık ve üçer aylık dönemler halinde açıklanacağı duyurulan 'evlenme ve boşanma' istatistiklerine göre, 2006'da boşanan çiftlerin sayısı azaldı. Verilere göre, evlenme yaşının en düşük olduğu bölge ise Orta Anadolu oldu. TÜİK'in Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nden (MERNİS) elde ettiği veriler çerçevesinde hazırladığı 'evlenme ve boşanma istatistikleri'ne göre, 2005'te 651 bin 896 çift evlenirken bu sayı geçen yıl 650 bin 233'e düştü. Kaba evlenme hızı 2005 yılında binde 9,05 iken bu hız 2006 yılında binde 8,91'e geriledi. 2006 verilerine göre, ortalama ilk evlenme yaşı erkekler için 26,1, kadınlar için 22,8 oldu. 2005 yılında 95 bin 895 çift boşanırken geçen yıl bu sayı 93 bin 489'a geriledi. 2005'te binde 1,33 olan kaba boşanma hızı, 2006'da binde 1,28'e düştü.
Haberin fotoğrafları