kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Evli çiftlerin cinsel ilişkiye girmesini ‘sevap’ olarak gören Kotb, Amerikalıları ise ahlaksızlıkla suçluyor.

İbadet için seks

Televizyonda seks dersleri veren Mısırlı seksolog Heba Kotb, "Evli çiftler seviştikçe sevaba girer," diyor. Radikal seksolog, kadınların mastürbasyon yapmasını günah, eşcinselleri de 'hastalıklı' olarak nitelendiriyor..
Heba Kotb televizyondan kadınlara cinsel dersler veren diplomalı bir seksolog. Florida'da Maimonides Üniversitesi'nde aldığı seksoloji eğitimini, din bilgisiyle birleştiren Kotb'un, Kahire'de bir de seks kliniği bulunuyor. Türban takan Kotb, her hafta Arap televizyonunda The Big Talk isimli bir program yapıyor ve Müslüman ülkelerdeki en mahrem, en yüz kızartıcı sorunları, açık açık anlatarak kadınlara cinsel tavsiyelerde bulunuyor. Kendisini radikal ve liberal görüşlü olarak tanıtan Kotb, İslamın cinselliği herkesten önce keşfettiğini söylüyor ve evli çiftleri bol bol seks yapmaya çağırıyor. Ancak son olarak Amerikan salon.com sitesine açıklama yapan seksolog, oldukça sert eleştirilerde bulundu. Kotb, eşcinselleri uyuşturucu müptelalarına benzetirken, mastürbasyon yapan kadınların da gelecekteki cinsel hayatlarını tehlikeye attıklarını söyledi.

NE KADAR SEKS, O KADAR SEVAP
Evli çiftlerin her cinsel birlikteliğinde sevaba girdiklerini belirten seksolog, bu şekilde zinanın da önüne geçildiğini vurguluyor. "Seks, eşlerin birbirlerini ve Allah'ı mutlu etmelerinin bir yoludur," diyor. Kuran'da ön sevişmenin de önemli bir yeri olduğunu söyleyen Kotb, "Erkeğin kadını tatmin etmesi bir emirdir. Kuran, erkeğe kadını ön sevişme ile mutlu etmeyi emreder. Ayrıca erkek, kadının sevişmeyi istemesi için beklememelidir. Çünkü bazı kadınlar bu konuda çok utangaç olabilirler," diyor.

'EŞCİNSELLİK BİR HASTALIK'
Kotb eşcinselliği ise çok sert bir dille eleştiriyor ve eşcinselleri, alkoliklere ve uyuşturucu müptelalarına benzetiyor. Eşcinselliğin sebebi olarak ne genleri ne de çevresel faktörleri sorumlu bulan seksolog, tedavi ettiği ve heteroseksüel yaptığı 40'dan fazla eşcinsel olduğunu iddia ediyor: "Tedavi ettiğim hastalarımın birçoğu artık evli ve çocuklu."

'UTANMIYORUM'
Televizyonda tüm bunları anlatırken asla utanmadığını, çünkü bunun işi olduğunu söyleyen Kotb'un bugüne kadar tek kızdığı izleyicisi ise, eşiyle anal seks yapmayı arzu ettiğini söyleyen bir kadın olmuş. Kotb bu durumu da şöyle açıklıyor: "Kızdım çünkü sorduğu şey çok kapalı ve özel bir konu, yani haram. Ofisime gelip sorsaydı, cevabımı alırdı."

KADINLARA MASTÜRBASYON GÜNAH
Kadınları kendi vücutlarını keşfetmeleri konusunda cesaretlendiren seksolog, mastürbasyon yapmalarını ise doğru bulmuyor. Erkeklerin doğasında buna ihtiyaç duyabileceklerini belirtirken, "Kadın doğası daha farklıdır. Mastürbasyon yapmaya ihtiyacı yoktur. Mastürbasyon yapan bir genç kız, gelecekteki cinsel hayatını mahvediyor demektir. Evlenmeden önce cinselliği keşfetmesi doğru değil," diyor.

KÖTÜ SEKS BOŞANMA NEDENİ
Mısır'daki boşanmaların yüzde 80'inin kötü cinsel hayat nedeniyle olduğunu savunan Kotb, "Mısır'da seks bir tabu. İnsanlar seks hakkında konuşabileceklerinin farkında değiller. İslam liberal bir din. İnsanları seks yapmaya davet ediyor. Tabii evlilik içi seksten bahsediyoruz. Zina günahtır, evlilik içinde yaşanan cinsel hayat ise özgür olmalıdır," diyor. Amerikalıların cinselliğe bakışını ise ahlaksızlık olarak değerlendiriyor: "Amerikalılar için her şey serbest. İstedikleri zaman, istedikleri kişiyle birlikte olmaktan çekinmiyorlar. Doğru değil yaptıkları, haram. Günah işliyorlar. Cinsellik bir inci gibi çok değerlidir. Bu yüzden herkesle paylaşmamak gerekir."

'ÇOK MUTLU BİR EVLİLİĞİM VAR'
15 yıllık mutlu bir evliliği olduğunu belirten seksolog, eşinin kendisinin en büyük desteği olduğunu söylüyor: "Eşim benim canım, bir tanem. Evliliğim boyunca, onu sevmekten hiç vazgeçmedim. Belki de bu kadar iyi seks tavsiyeleri verebilmemin nedeni odur."