Tavuğu dörde bölün, üzerini kapatacak kadar su ekleyin, hafif tuzlayın ve kaynamaya koyun. Bademleri sıcak suda 10 dakika kadar bekletin, sonra kabuklarını soyup dörde bölün. Tavuk pişince tencereyi ateşten alın, suyunu süzüp, 4 bardak ayırın. Tavuğu parçalayın, kemiklerini ayıklayıp lop etleri bir kenarda bekletin. Yemeği pişireceğiniz tencereye ölçülü su koyun, bal, üzüm, kayısı ve bademleri ekleyip, bir taşım kaynatın. Orta boy bir tavada yağı eritin ve arpa şehriyesini iyice kavurun. Kavrulmuş şehriyeleri tencereye dökün, tuzlayın ve suyunu çekinceye kadar, arada bir karıştırarak, orta ateşte pişirin. Tencereyi ateşten alın. Şehriye pilavını 10-15 dakika dinlendirin, sonra büyük bir servis tabağına tepeleme yerleştirin. Tavuk parçalarını Osmanlı usulü üzerine koyup servis edin.
MALZEMELER 4 kişilik* 1-1.5 kg. köy tavuğu
* 2 çorba kaşığı bal
* 200 gr. taze kayısı
* 200 gr. razaki üzüm
* 100 gr. tatlı badem
* 2 su bardağı arpa şehriyesi
* 4 su bardağı tavuk suyu
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz
Yayın tarihi: 1 Haziran 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/01/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.