Soğanları halka halka doğrayın, biraz tuzla, bol suda iki taşım kaynatıp, süzün. Tavada 2 kaşık yağı eritin, anasonu serpiştirin, bir iki kere çevirin, ardından soğanları koyun ve yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika kavurun. Bir kasede 4 yumurtayı çırpın, tuz ile karabiberi ekleyin. Kavurduğunuz anasonlu soğanların üstüne önce 2 kaşık sirke, sonradan çırpılmış yumurtaları döküp güzelce karıştırın, biraz daha pişirin ve ateşten alın. Kalan 2 kaşık yağı eritin, ayrı bir kasede kalan yumurtayı sütle çırpın. Tepsiyi yağlayın, yufkaların birini yerleştirin, fırça ile önce yağ, sonra yumurtalı süt karışımını bolca sürün. Aynı işlemi ikinci yufka için yapın. Sonra harcı yayın, tarçını serpiştirin. Kalan yufkaları yerleştirin, tekrar yağ ve yumurtalı süt sürün ve tepsiyi fırına koyun. 180 derecede 40-45 dakika pişirin.
MALZEMELER 6 kişilik* 4 adet yufka
* 1 kg. soğan
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 5 adet yumurta
* 1/2 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 çorba kaşığı anason
* 1/2 tatlı kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
* Tuz
Yayın tarihi: 1 Haziran 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/01/gny/haber,1F5B7A5C04D845DFACBE95CD953B9C50.html
Tüm hakları saklıdır.