Bir tavada yağı ısıtın, etleri üstleri pembeleşinceye kadar soteleyin. Tavadan alıp, bir kağıt havlu üzerine koyun ve yağlarını süzdürün. Soğanı, etleri aldığınız tavaya katıp, yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Etleri tekrar tavaya koyun, su, hardal tohumu, sirke, limon suyu, esmer şeker ve tuzu ekleyin, kaynayıncaya kadar ateşte tutun. Ateşi kısın. Etler yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika üzeri kapalı olarak ağır ağır kaynatın, arada karıştırın. Etleri ısıtılmış bir servis tabağına alın. Tavadaki sosun üzerine çıkan yağı temizleyip, sosu etlerin üzerine gezdirin. Maydanoz serperek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 8 adet piliç drumstick
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 2/3 su bardağı su
* 4 çorba kaşığı hardal tohumu
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 1 çay kaşığı esmer şeker
* 1/4 çay kaşığı tuz
* Maydanoz (süslemek için)
Yayın tarihi: 1 Haziran 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/01/gny/haber,52CC5ECF06394D499D0FB0C5244E41C3.html
Tüm hakları saklıdır.