- Şu an 1 Haziran 2007 - Cuma tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
- Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için tıklayın »
kapat
Yaşlanmayı yiyerek geciktirin!
Vücutta serbest radikallere karşı savaşarak kanser, kalp krizi ve bulaşıcı hastalıklardan koruyan antioksidanların yararları saymakla bitmiyor. Diyet ve Beslenme Uzmanı Banu Kazanç, antioksidanların yararlarını şöyle sıralıyor: "Antioksidanlar; yaşlanmayı geciktirip cilt sağlığını da koruma altına alıyor. Ne kadar çok antioksidan yiyecekler yerseniz; kanser ve kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskiniz o denli azalıyor. Antioksidan zengini yiyecekler; havuç, kayısı, kırmızı lahana, kuru erik, kara üzüm, sarmısak, soğan, limon, kivi ve hindistan cevizidir. Bütün bunların yanında sebzelerin de unutulmaması gerekiyor.