Yumurtanın beyazını mikserle katılaşıp kar haline gelinceye kadar çırpın. Jöleyi limon suyunda benmari usulü eritip, hafif koyulaşıncaya kadar ısıtın. Yumurta sarısını katılaşıp rengi açılıncaya kadar iyice çırpın. Jöle ve rendelenmiş limon kabuklarından süslemek için ayırın, kalanı ilave edin. Kar halindeki yumurta beyazına şeker ve yumurta sarılarını yavaş yavaş karıştırarak katın. Karışımı cam bir kaseye alın. Soğuyup katılaşması için derin dondurucuda bir gece bekletin. Karışıma çorba kaşığıyla şekil verip, kremayla birlikte servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 1 küçük paket tart jölesi
* 1.5 adet limon
* 6 adet yumurta
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı krema
Yayın tarihi: 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/28/gny/haber,B745E997BEC146E8AA2E595F7E856FFC.html
Tüm hakları saklıdır.