kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Hamurlu somon

Balığı, tuz ve karabiberin yarısı ile ovun. Bir kapta maydanoz, tarhun yaprakları ve soğanı karıştırın. Peynir, limon suyu, tuz ve kalan karabiberi katıp, iyice harmanlayın. Hazırladığınız harcı somon balığının bir tarafına yayıp, diğer parçasını üzerine kapatın. Milföy hamurunun yarısını açıp, fırın kağıdının üzerine koyun. Balığı hamurun üzerine yerleştirip, hamurun kenarda kalan kısımlarına fırçayla yumurta sürün. Hamurun kalan yarısını, ilk parçadan biraz daha büyük olacak şekilde açın ve balığın üzerine örtün. Hamurların kenarlarını bastırarak kapatın. Bir tatlı kaşığıyla hamurun üzerine hafif hafif bastırarak yarım daireler yapıp, balık sırtı şekli verin. Bir gece veya en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Fırınlamadan önce hamurun üzerine fırça ile bol yumurta sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkartıp yumurta sürün ve fırının ısısını 160 dereceye düşürüp, hamur kıtırlaşıncaya kadar 20 dakika daha pişirin.

MALZEMELER 6 kişilik
* 1 adet somon balığı

* 1 demet maydanoz

* 3-4 adet tarhun dalı

* 1 avuç taze soğan

* 200 gr. beyaz krem peynir

* 1 çorba kaşığı limon suyu

* 500 gr. milföy hamuru

* 1 adet yumurta

* Birer tatlı kaşığı karabiber ve tuz