Baklaların uçlarını kesin. Un, salça, su ve tuzu boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yağı kızdırın. Baklaları bulamaca batırıp, kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Yoğurt, sarmısak ve taze naneyi karıştırın. Baklaları hazırladığınız dip ile servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 1/2 taze bakla (içlenmemiş, tanelenmemiş)
* 1/2 su bardağı un
* 10 çorba kaşığı su
* 1 tatlı kaşığı salça
* 1 çay kaşığı tuz
* Sıvıyağ
Dip:
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* Taze nane (ince kıyılmış)
Yayın tarihi: 27 Mayıs 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/27/gny/haber,F451AAFA1ABE47C4B60BA897D0AD2078.html
Tüm hakları saklıdır.