İrmiği çok kısık ateşte ve yağsız olarak yaklaşık 20-25 dakika kavurun. Şekeri, margarini, vişne suyunu ve suyu ilave edip, iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra tencerenin ağzını bir mutfak tülbenti ile örtün, daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika oldukça kısık ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın. İrmiğe vişnelerin yarısını ilave edip, harmanlayın. Kalan vişneleri üzerine serperek servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik
* 2 su bardağı irmik
* 2 su bardağı tozşeker
* 100 gr. margarin
* 2 su bardağı vişne suyu
* 2 su bardağı su
* 1,5 su bardağı vişne (çekirdeksiz taze veya şoklu)
Yayın tarihi: 27 Mayıs 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/27/gny/haber,9537CF2CF7E24B27ADD202A594B7B232.html
Tüm hakları saklıdır.