Cemitos: Bir İspanyol esintisi
İLİŞKİLİ HABERLER
Cemitos: Bir İspanyol esintisi
Cemitos, Mansur'un çok eskiden uydurduğu ve ahbaplarının da çok sevdiği bir başlangıç. Adının Cem kısmı isminden geliyor, 'itos' kısmı ise İspanyolca'yı çağrıştırıyor. Mansur, "Aslında kısmen bir İspanyolluk var onda. Çünkü bir gün bir televizyon kanalında İspanya ile ilgili bir programda, buna benzer bir şey yapıldığını gördüğümü hatırlıyorum. Tam bu değil tabii," diyor. Kürşad Kahramanoğlu da, bu başlangıcın mekânda çok tuttuğunu belirtiyor.
Yapılışı: "Füme uskumru alıyorum. Çok tuzlu olmamasına dikkat etmek gerekiyor. Filetosunu, rondoya koyuyorum. Tuzunu alacak kadar, mesela dört filetoya iki tane katı, haşlanmış yumurtayı atıyorum. Bir miktar kapari atıyorum. Karabiber, sarımsak, biraz zeytinyağı... Onları iyice rondodan geçiriyorum ve pate haline getiriyorum. Sonra büyük, etli kırmızı biberleri şerit şerit kesip, biraz pul biberle beraber zeytinyağında kızartıyorum. Onlar tam pişmeye yakınken, yani yumuşamışken tavaya az sirke koyuyorum ve alevlendiriyorum. O sirke kokusu gidene kadar bir kere daha çeviriyorum. Sonra pateyi küçük ekmek dilimleri üzerine sürüp, üzerine de bu biberlerden koyuyorum."
İLİŞKİLİ HABERLER
Cemitos: Bir İspanyol esintisi
Yayın tarihi: 13 Mayıs 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/13/pz/haber,7DBF3D03B75F44958391102438ECC418.html
Tüm hakları saklıdır.