Tereyağı, vanilya, tozşeker ve yumurtayı krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Un, kakao ve fıstıkları ekleyip, iyice karıştırın. Düz bir zeminde hafifçe yoğurup, 1.5 cm. kalınlığında kare bir hamur hazırlayın. Hamuru keskin bir bıçakla 4 cm'lik kareler halinde kesip, aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuyuncaya kadar dinlendirip servis yapın.
MALZEMELER 25 adet* 125 gr. tereyağı (eritilmiş)
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 adet yumurta
* 2 su bardağı kekun
* 2 çorba kaşığı kakao
* 100 gr. yerfıstığı (iri dövülmüş)
Yayın tarihi: 1 Mayıs 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/01/gny/haber,13C1138786034A068661F8606CF62269.html
Tüm hakları saklıdır.