kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Pekmezli çıtır
20x30 cm. ebatlarında bir kalıbın tabanı ve iki uzun kenarını, kenarlardan 2 cm. yukarıya çıkacak şekilde fırın kağıdı ile kaplayın. Tereyağını eritip, müsli ve pekmezi katın. Karışım koyulaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika karıştırarak pişirin. Karışımı hazırladığınız kalıba döküp, üzerini kapatın, buzdolabında katılaşıncaya kadar dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER
* 125 gr. tereyağı
* 2 su bardağı müsli
* 1 su bardağı pekmez

Otlu yerelması salatası
Yerelması, havuç, taze soğan ve dereotunu derin bir kasede iyice harmanlayın. Hardal, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu küçük kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayın. Hazırladığınız sosu, yerelmalı malzemenin üzerine gezdirin, en az 10 dakika dinlendirip servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*250 gr. yerelması (karpuz dilimi kesilmiş)
* 1 adet havuç (çok ince halka doğranmış)
* 3 adet taze soğan (iri doğranmış)
* 1/2 demet dereotu (iri kıyılmış)
* 1 çay kaşığı hardal
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 adet limonun suyu
* Tuz (arzu edilen miktarda)