Piliç suyuna, karabiber, soya sosu ve muskatı ilave edip, yaklaşık 5 dakika kaynatın. Isıtılmış zeytinyağında pırasayı yumuşayıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Kırmızıbiber ve unu ilave edip, karıştırarak 2-3 dakika daha soteleyin. Piliç suyuna, sotelenmiş pırasa ve tel şehriyeyi ilave edip, orta ateşte 10 dakika pişirin. Limon suyunu ve tuzu katın. Krem peynir, pırasanın yeşil kısımları ve pul kırmızıbiberi çatalla ezerek iyice karıştırıp, kızarmış ekmeklerin üzerine sürün. Hazırladığınız çorbayı peynirli ekmek dilimleri ile birlikte servis yapın.
Malzemeler 8 Kişilik * 250 gr. pırasa (3 cm. uzunluğunda jülyen kesilmiş)
* 6 su bardağı piliç suyu (kaynar)
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 2 çorba kaşığı soya sosu
* 1/2 çay kaşığı muskat
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet etli kırmızı biber (közlenmiş, 3 cm. uzunluğunda jülyen kesilmiş)
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çay bardağı tel şehriye
* 1/2 adet limonun suyu
* 3 çorba kaşığı krem peynir
* 1 çorba kaşığı pırasanın yeşil kısmı (çok ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
* 2 dilim ekmek (kenarları alınmış, kızartılmış ve dilimlenmiş)
* Tuz (arzu edilen miktarda)
Yayın tarihi: 19 Nisan 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/19/gny/haber,DB99A15696E849DAA770D78A4E806F43.html
Tüm hakları saklıdır.