Tereyağını eritip, soğutun. Tereyağı, pirinç unu, un, pudra şekeri, vanilya, yumurta sarısı ve tuzu iyice karıştırıp, yoğurun. Hamuru streçe sarıp, buzdolabında en az 20 dakika dinlendirin. Hamuru düz ve unlu bir zeminde merdaneyle 3 mm. kalınlığında açın. Arzu ettiğiniz şekilli kalıplarla kesip, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Malzemeler 8 Kişilik
* 150 gr. tereyağı
* 1 su bardağı pirinç unu
* 1,5 su bardağı un
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 çorba kaşığı vanilya
* 1 adet yumurta sarısı
* 1/2 çay kaşığı tuz
Yayın tarihi: 19 Nisan 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/19/gny/haber,8B1EDF032E0144E38F13A2B34AEF6E44.html
Tüm hakları saklıdır.