kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Pirinç unu kurabiyesi

Tereyağını eritip, soğutun. Tereyağı, pirinç unu, un, pudra şekeri, vanilya, yumurta sarısı ve tuzu iyice karıştırıp, yoğurun. Hamuru streçe sarıp, buzdolabında en az 20 dakika dinlendirin. Hamuru düz ve unlu bir zeminde merdaneyle 3 mm. kalınlığında açın. Arzu ettiğiniz şekilli kalıplarla kesip, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Malzemeler 8 Kişilik
*
150 gr. tereyağı
* 1 su bardağı pirinç unu
* 1,5 su bardağı un
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 çorba kaşığı vanilya
* 1 adet yumurta sarısı
* 1/2 çay kaşığı tuz