ABD'li gazeteci Türk mutfağında
ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times'ın seyahat editörü, Türkiye'de yemek kursuna katılarak imambayıldı pişirdi, yaprak sardı. Taylor Holliday, "Yolculuğunuzda Elinize Spatulayı Alın" başlıklı haberinde, Sultanahmet'teki Sarnıç Oteli'nde katıldığı yemek kursunu anlattı. Bir ülkeyi tanımanın en iyi yolunun yemeğini öğrenmekten geçtiğini belirten Holliday, "Önlüklerimizi giydik, bıçaklarımızı elimize aldık. Sultanahmet Camisi ile Ayasofya'ya bakan mutfakta kendimizi sultanlar gibi hissettik" dedi. Amerikalı yazar, Hollandalı Eveline Zoutendijk'in verdiği derslerde imam bayıldı pişirdiklerini ve yaprak sardıklarını anlattı.
Yayın tarihi: 16 Nisan 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/16//haber,1C09790D87EB40FA891B94E3B57C353D.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.