kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Yeni prensesin adı Ariane
Yeni Haber
Hollanda Veliaht Prensi Willem Alexander'in önceki gün Lahey'de dünyaya gelen kızına Ariane adının konulduğu açıklandı.

Prens Willem Alexander ve Prenses Maxima çiftinin üçüncü çocuğu olan bebeğin, bu sabah Lahey Belediyesinde törenle nüfus kaydı yapıldı ve kayıt sırasında adı açıklandı. Çiftin üçüncü kızı olan bebeğin tam adı, nüfus kaydına "Ariane Wilhelmina MInez" şeklinde yazdırıldı.

Hollanda tahtının, anne baba ve diğer iki kız kardeşten sonra beşinci sıradan varisi olan yeni prensesin adının yazdırılması dolayısıyla düzenlenen törene, Başbakan Jan Peter Balkenende ve Danıştay Başkanı Herman Tjeenk Willink ve Belediye Başkanı Wim Deetman da katıldı.

Nüfus kayıt töreni, televizyon ve radyolardan canlı olarak yayımlandı. Tören sonrası gazetecilerle sohbet eden Prens Willem Alexander, baba olarak çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Yeni prensesin adının hemen açıklanmaması kamuoyunda meraka yol açmış bazı açıkgöz kişiler, internet ortamında paralı tahmin yarışmaları düzenlemiş ve en çok önerilen ad olarak Anastacia öne çıkmıştı.Bu arada yeni prensesin adının basın yayın organlarının farklı telaffuz edilmesi sorun oldu ve Devlet Enformasyon Merkezi, bebeğin adının Ariane olarak yazılmasına karşılık, yalnızca "aryan" şeklinde söyleneceğini duyurdu.

(AA)