Pirinci tuzlu sıcak suda 1 saat bekletin. Nişastası gidene kadar yıkayın ve süzün. Tencereye yağı koyun. Kızgın yağda bademleri soteleyip, tencereden alın. Soğan ilave edin ve kavurun. 2 bardak su, defne yaprağı, şeker, tuz ve limon suyunu tencerede kaynatın. Kaynayan suya pirinci ilave edin ve karıştırın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Tarçın, karabiber ve bademleri koyup harmanlayarak servis yapın.
Malzemeler * 2 su bardağı pirinç
* 1 çay bardağı soyulmuş badem 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet soğan rendesi
* 2 su bardağı su veya et suyu
* Tuz
* Karabiber
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 adet kesme şeker
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yayın tarihi: 12 Nisan 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/12/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.