Köfteli erişte çorbası Kıymaya tuz ve karabiber serpip, iyice karıştırın. Fındık büyüklüğünde toplar halinde yuvarlayın. Zeytinyağını derin bir tencerede orta ateşte kızdırın ve köfteleri bu yağa atın. Tencereyi hafif hafif sallayarak köftelerin her tarafını kızartın. Erişteleri tencereye atıp, ateşin altını kısarak 2-3 dakika kavurun. Sıcak su veya et suyunu ekleyin. 10 dakika orta ateşte, kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırarak kaynatın ve soğumaya bırakın. Yumurtaları limon suyu ile çırpın. Çorba ılındığında tekrar ateşe alın. Yumurtalı limon suyunu sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin. Ara sıra karıştırarak 3 dakika kaynatın. Arzu edilirse üzerine kırmızı pul biber ve kuru nane serperek servis yapın.
Malzemeler
* 3 çorba kaşığı zeytinyağ
* 250 gr. kıyma
* 1 su bardağı erişte
* 8 su bardağı et suyu veya sıcak su
* 2 yumurta sarısı
* 1 limonun suyu Tuz
* Karabiber
* 1/2 demet maydanoz
Yayın tarihi: 11 Nisan 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/11/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.