Kabak fırın
Kaynar suya kabakları atın, 10 dakika haşlayıp süzün. 1 cm. kalınlığında halka halka doğrayın. Kabak halkalarını arkalı önlü yağlayın. Yağlanmış fırın kabına dizin. Yumurta, peynir, un, nane ve dereotunu karıştırın. Karışımdan tepeleme bir tatlı kaşığı alıp, kabak halkalarının üzerine koyun. Her birinin üzerine pul kırmızıbiber serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika fırınlayıp, kızartın. İster sıcak, ister soğuk servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 4 adet ufak kabak (1 cm. kalınlığında halka doğranmış)
* 4 su bardağı su (kaynar)
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 2 adet yumurta (çırpılmış)
* 150 gr. beyaz peynir (ufalanmış)
* 2 yemek kaşığı un
* 1 çay bardağı nane (kıyılmış)
* 1 çay bardağı dereotu (kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı pul kırmızıbiber
|