|
|
Meyveli yassı kadayıf
Suya tozşekeri ilave edin, hızlı ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırarak ısıtın. Ateşi kısın, 10-15 dakika daha kaynatın. Limon suyunu ilave edip 2-3 dakika daha kaynatıp, ateşten alın. Kadayıfların kenarındaki sert kısımları alın, ılık süte batırıp, en az 5 dakika bekletin. Delikli kepçe ile çıkarın, hafifçe süzdürün ve her bir yassı kadayıfı önce una, ardından da yumurtaya batırıp, kızgın yağda her iki yüzü altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Delikli kepçe ile yağını süzerek çıkarın ve hazırladığınız şuruba koyup, servise kadar dinlendirin. 4 adet kadayıfı şuruptan süzerek çıkarıp, tabaklara yerleştirin. Araya kremayı paylaştırıp, üzerine de kalan kadayıfları dizin. Meyvelerle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 5 su bardağı su
* 1 kg. tozşeker
* 1/4 adet limonun suyu
* 8 adet yassı kadayıf
* 500 ml. süt (ılık)
* 6 çorba kaşığı un
* 3 adet yumurta
* Sıvıyağ (kızartmak için)
* 1 su bardağı krema
* 250 gr. meyve (arzu ettiğiniz mevsim meyvesi)
|