|
|
HASİBE EREN (Makbule)
Yapılışı: Kabakları ve patatesi rendeleyin. Dereotunu, maydanozu ve taze soğanları ince ince kıyıp rendelenmiş patatese ekleyin. Beyaz peyniri de rendeleyip ilave edin. Yumurta, un, tuz, karabiber ve istenirse biraz pul biber ekleyip iyice karıştırın. Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Karışımdan bir yemek kaşığı kadar alıp tavaya koyun. Tavanın alabileceği kadar sayıda mücveri aynı anda kızartmaya başlayın. Üstünüzün çok kokmaması için aspiratörü açmayı da unutmayın! Her bir yüzünü iki üç dakika kızartın. Pişen nefis mücverlerinizi servis tabağına almadan önce, tabağa kalın bir tabaka peçete sermenizi öneririm. Fazla yağı almış olur. Afiyet olsun... Hasibe Eren, canlandırdığı ve Avrupa Yakası'nın en sevilen karakterlerinden olan Makbule'nin en sevdiği yemeklerin mumbar dolması, etli yaprak dolması ya da yuvarlama olabileceğini düşünüyor. Kendisi ise hazırlaması çok kolay ve lezzetli bir yemek olduğu için tercihini mücverden yana kullanıyor. İşte Hasibe Eren'in mutfağından mücverin tarifi:
Mücver
* 3 adet kabak
* 1 orta boy patates
* 100 gr beyaz peynir
* 2 adet yumurta
* Yarım demet dereotu
* ¼ demet maydanoz
* 2 adet taze soğan
* 1,5 su bardağı un
* 1,5 su bardağı sıvı yağ
* Tuz, karabiber
* İsteğe bağlı pul biber
|