|
|
|
|
|
Bahçeli'den TÜSİAD yanıt
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisine "siyasetçilerden vakur, demokrasiyi yücelten sözler bekliyoruz" eleştirisi getiren TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı'ya "Vakur ve akılcı olmak kadar, dürüst ve namuslu olmak da vazgeçilmez erdemlerdir" yanıtını verdi.
Bahçeli, Sabancı'ya yazılı açıklama ile karşılık verdi. TÜSİAD'ın PKK'nın siyasallaşma stratejisinin amaçlarına hizmet edecek son girişimleri hakkındaki görüşlerinin açıklıkla düzenlenen basın toplantısında ortaya konulduğuna dikkat çeken Bahçeli, bazı hatırlatmalarda bulundu.
Anayasa'nın 3. ve 42. maddelerinin Türkçe'den başka dillerin eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına ana dilleri olarak okutulamayacağı ve öğretilemeyeceğine amir olduğuna dikkat çeken Bahçeli, "Kürtçe'nin Türk eğitim sistemine bir şekilde girmesi, PKK'nın siyasi projesinin öncelikli hedefidir" dedi.
Bahçeli,
"Bu konudaki PKK stratejisi, ilk adım olarak, Türkçe dışındaki dillerin seçimlik ders olmasının kabul ettirilmesi üzerine yoğunlaşmıştır. PKK'nın ve maşası olan siyasi bölücülerin Türklük bilincini ve mensubiyet şuurunu zayıflatarak, bunun yerine 'Türkiyelilik' kimliğinin oluşturulmasında dili en önemli araç olarak gördükleri bir gerçektir. Türkiye'de, zaman içinde, ayrı bir milli mensubiyet bilinci yaratılmasını amaçlayan bu yaklaşımın ulaşmayı amaçladığı ilk hedef, Türkçe dışındaki ana dillerin okullarda seçimlik ders olarak okutulmasıdır. Bunlar, kimsenin aksini iddia edemeyeceği gerçeklerdir" diye konuştu. Bahçeli, şöyle devam etti:
"Bu gerçekler karşısında, TÜSİAD'ın Türkçe dışındaki anadillerin seçimlik ders olması önerisi, PKK'nın siyasi platformu ve stratejisiyle bire bir örtüşmektedir. PKK'nın siyasallaşma stratejisinin diğer bir öncelikli hedefi de, ırk temelinde azınlık yaratma amacıyla siyaset yapılmasının önünün açılması ve Türkçe dışındaki dillerin de siyasi propaganda dili olarak kullanılmasıdır. Etnik temelde ayrılıkçı siyaset yapılmasının meşru hale getirilmesini isteyen PKK'nın bu stratejisi ile TÜSİAD'ın son önerisi de bire bir örtüşmektedir.
Bu durum karşısında, TÜSİAD'ın son önerilerinin, PKK'nın siyasi zemin kazanma çabalarına destek olmak ve siyasi gündemini sahiplenmek dışında nasıl değerlendirilmesi gerektiğini TÜSİAD Başkanı açıklamak durumundadır.
TÜSİAD, Türkiye'nin önde gelen iş adamlarının bir çatı kuruluşudur. Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu bugünkü hassas süreçte, Türkiye'nin milli birliğini zedeleyecek girişimlerin doğuracağı sonuçları ve bölücülüğün amaçlarına hizmet edecek hareketlerin hangi dinamikleri harekete geçireceğini, ilk önce kendileri bilmek ve takdir etmek durumundadır.
Demokrasi, şahsi ve kurumsal çıkarlar için kullanılabilecek bir araç, bir şekli yönetim biçimi değildir. Demokrasilerin yücelmesi, bunun özünün ve ruhunun çok iyi anlaşılması ve benimsenmesiyle mümkündür. Son olarak hatırlatmak istediğimiz husus, sorumluluk mevkiinde olan herkes için, Türkiye'nin milli birliğini, milli güvenliğini ve milli çıkarlarını her şeyin üstünde tutmanın ahlaki, vicdani ve siyasi bir görev ve zaruret olduğudur.Vakur ve akılcı olmak kadar, dürüst ve namuslu olmak da vazgeçilmez erdemlerdir."
(ANKA)
|