Sefertasının modern yorumu
Design Lab Tasarım Yarışması'nda birinci olan İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü son sınıf öğrencisi Metin Kaplan, 'Nevale' adlı tasarımıyla, çalışan insanların kısıtlı zaman ayırabildikleri öğle yemeklerini, daha sağlıklı kılmayı amaçlamış. Kaplan, bu tasarımı hazırlarken, Osmanlı'da sefere çıkan askerlerin yolluk yemeklerini koymaları için kullanılan sefertaslarını örnek almış. Bir veya dört kabın birlikte kullanılabildiği tasarımda, her kap kendi ısı sistemine sahip. Elektrikle şarj olan veya pille çalışabilen tasarım, bakteri oluşumunu önlemek amacıyla havayı dışarı atıyor. Bu sayede öğle yemeği saatine kadar yemeğinizi hava almadan, soğutabiliyor ve istediğiniz ölçüde ısıtabiliyorsunuz.
|