|
|
|
|
|
|
Dolma göz kırptı
Hızlandırılmış levrek dolma ve irmik helvası dersini alırken biber dolması da hazır oluyor. Ekip kendi arasında iş bölümü yapıyor. Bir kısmı dolmanın fotoğrafını çekerken kalanlar helvanın notlarını alıyor... Güzelim ıspanaklı levrek dolmasıyla ilgilenen yok! Etli biber dolmanın fotoğraflarını çekmekle görevli ekibin arasında yerimizi alıyoruz, biz onları çektikçe onlar dolmayı çekiyor. Dolma göz mü kırpıyor da bu kadar kare çektiler anlamak mümkün değil. Göz kırpan dolmayı bırakıp helvacıların yanına geçiyoruz, 'Dolmalık fıstığın Japoncası nedir?' tartışması henüz bitmiş. Artık ilk Japon malı etli biber dolmasını yeme zamanı geliyor. Üst kattaki masalara geçiliyor, dolmalar masada, herkes kendi doldurduğu biberi arıyor, garsonlar elinden geldiğince ayarlamaya çalışıyorlar. Yabancıların sıkça tercih ettiği restoranda, çalışanlar olan bitene alışık. Dolma önüme geldiğinde 'Ben dün gece annemlerde yemiştim. Şu ıspanaklı levrek dolma ile balık kokoreç hala sağ mı?' demek istiyoruz, kelimeler boğazımızda düğümleniyor. Japon geleneklerinde yapılan biber dolmayı yememek büyük saygısızlıkmış. Basıyoruz yoğurdu. Tüm ekibin ellerine sağlık, anneminki gibi olmasa da yine de çok güzel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|