|
|
Pera'da Ginza...
Ginza; devasa alışveriş merkezleri ve gece kulüplerinin parladığı dünyanın en pahalı mekanı... Tokyo'nun zengin mahallesi Nişantaşı benzeri bir muhit. Dünyanın en yüksek emlak fiyatlarına sahip yerlerinden biri... Dünyanın en güzel giysilerini giyen kızların olduğu bir mekan... Kılık kıyafeti özensiz bir kişiye bile rastlamanız mümkün değil. Güzel kokan, güzel giysiler giyen, kibar ve eğitimli insanları Ginza sokaklarına salmışlar hissine kapılıyor insan... Bunları neden mi yazdım? Beyoğlu Richmond Oteli'nin altındaki Sushico Pera'nın yeni adı Ginza... Mekana gittiğinizde kendinizi Tokyo'dan farklı hissetmiyorsunuz. Mekan, Türkiye'nin en seçkin Uzakdoğu restoranı olma iddiasında.
MEKANIN DOĞUMU 1997 yılında ODTÜ'lü Selim Yalın ve Baran Dumanoğlu tarafından kurulan Sushico Chinese in Town, dokuz restoranı ile Türkiye'nin lider Uzakdoğu restoranları zinciri konumunda. Hizmet ve yiyecekler oldukça başarılı ancak fiyatları ortanın üstünde... Kapıda Çinli bir bayanın sizi karşılaması, sürekli masayla ilgilenmesi, mekan sahibinin gelip muhabbet etmesi, mekanı mekan yapan önemli etkenlerden... İşte bu iki arkadaş, 10 yıl sonra kaliteli yemek ve müzik ile eğlencenin olduğu bir mekan yaratmak isteyince Ginza doğdu. Zincirin premium konsepti olan Ginza, farklı hizmet kurgusu, dekorasyon konsepti ve mönüsü ile Pera'daki benzersiz lokasyonunda hizmete girdi. Restoranda mönüler, Çin, Tayland ve Japon aşçı kadrosuyla tamamen aslına sadık kalarak hazırlanıyor. Robota Grill gibi Türkiye'de ilk defa sunumu yapılan Uzakdoğu yemeklerini mönüsünde barındıran mekanın geniş sushi mönüsü de dikkat çekiyor. 200 kişi kapasiteli Ginza, yalnızca mutfağı ile değil, 14 metre uzunluğundaki barıyla da yemek öncesinde ya da sonrasında akşam üstü ve gece keyifli vakit geçirmek isteyen müşterilerine hizmet veriyor. Deneyimli barmenler, İstanbul'un en tutulan DJ'leri ve geniş içki mönüsü ile barı, Beyoğlu'nda eksikliği duyulan gerçek bir bar deneyimini hayata geçiriyor. Tel:0212 243 87 65
|