|
|
Haşhaşlı yarma
Maya ve tozşekeri suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık bir yerde 20 dakika dinlendirin. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Kabaran maya, tuz, süt ve yumurta beyazını una yedirip yoğurun. Üzerini havlu ile örtün ve 30 dakika dinlendirin. Zeytinyağından iki çorba kaşığı ayırın. Kalan yağ ve haşhaş ezmesini iyice karıştırın. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, unlu bir yüzeyde 2 mm. kalınlığında açın, yufkanın üzerine yağlı haşhaş ezmesi sürüp, ceviz serpin. Yufkayı bıçakla 5 cm. genişliğinde şeritler halinde kesin ve her bir şeridi rulo şeklinde sarın, şeritler bitinceye kadar aynı işlemi yapın. Ayırdığınız yağ ile yumurta sarısını çırpıp, ruloların üzerine sürün, 3-4 cm. uzunluğunda lokmalar halinde kesin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Isıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Malzemeler 50 Adet * 4 su bardağı un * 20 gr. yaş maya * 1 çorba kaşığı tozşeker * 1 çay bardağı su * 1 çay kaşığı tuz * 1 çay bardağı süt * 1 adet yumurta (sarısı, beyazı ayrılmış) * 1/2 su bardağı zeytinyağı * 200 gr. haşhaş ezmesi * 1 su bardağı ceviz
|