|
|
Başyapıtlar
Haşlama içli köfte, yeşillikli harcı bol, incecik ve ağızda eriyen fındık lahmacun, et suyunda pişirilmiş Antep usulü sıcak kuru patlıcan dolması gerçekten olağanüstüydü. Tek bir minik içli köfte, çevresinde bulgurdan minik köfteler ve nohut ile yapılan bol sulu analıkızlı da öyle. Mabeyin'de rendelenmiş domates, soğan, ayva ve nar pekmezi ile pişirilen 'ekşili taraklık'ı tadan biri bu yemeğe gönül verebilir. Ama benim asıl favorim soğan kebabı oldu. Daha önce birkaç kez tattığım, genellikle kebapçıların ızgarada yer tuttuğu ve emek istediği gerekçesiyle hazırlamaya pek yanaşmadıkları bu kebap Mabeyin'de, yanında terbiyeli turp salatası ile servis ediliyor. Çok kısa anlatayım; şiş köfte ve soğanlar ızgarada pişirildikten sonra bir sahan içinde, biraz nar ekşisi ilavesiyle ızgaranın ateşinde, Antep deyişiyle 'terletiliyor'. Malzemenin lezzetleri birbiriyle kaynaşıyor. Turp salatası da gerçekten çok başarılı bir lezzet sentezi yaratıyor. Yemeğin üstüne baklavadan ayva, kabak tatlılarına, künefeye dek tatlı çeşitleri Antep mutfağı şölenini tamamlıyor. Restoranın zengin şarap mönüsü de dikkati çekiyor.
|