Peynirli mini burger
Ekmeklerden su bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesip, üzerlerine tereyağı sürün ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ekmekler hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Kıyma, soğan, hardal, soya sosu ve bir tatlı kaşığı salçayı harmanlayıp, iyice yoğurun. Ekmeklerin büyüklüğünde köfteler hazırlayın ve yağsız tavada köfteleri çevirerek pişirin. Kızarmış ekmeklerin üzerine domates salçası sürün, köfteleri yerleştirip, peynir serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyinceye kadar ısıtıp, sıcak servis yapın.
Malzemeler 6 kişilik * 6 dilim ekmek * 60 gr. tereyağı (eritilmiş) * 250 gr. piliç kıyma * 1 adet soğan (ince kıyılmış) * 1 çay kaşığı hardal * 1 çay kaşığı soya sosu * 1.5 çorba kaşığı domates salçası * 4 çorba kaşığı cheddar peyniri (iri rendelenmiş)
|