Bademli armut tatlısı
Armutları soyun. 2 bardak suda 10 dakika kaynatın. 1 bardak suyu sos için ayırın. Armutları pişireceğiniz tencerede, şekeri tarçınla birlikte yakın. Kahverengi olmaya başlayınca, kalan armut suyunu içine atın. Karıştırın. Kaynamaya başlayınca armutları yerleştirin. 25 dakika pişirin. Sos için, yumurta sarılarını şekerle çırpın. 2 çorba kaşığı bademi iyice dövüp, püre haline getirin. Yumurtaların içine atın. Süt, armut suyu ve mısır nişastasını ilave edin. Karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra 2 çorba kaşığı krema ve vanilyayı ekleyin. Servis tabağına 2 kaşık kremayı koyun. Üzerine armutları yerleştirin. Sosundan dökün. Kalan bademlerle de kremayı süsleyin.
Malzemeler * 6 adet armut * 2 bardak su * 1 bardak şeker * 1 çay kaşığı tarçın Sos için: * 2 adet yumurta * 2 çorba kaşığı şeker * 3 çorba kaşığı badem * 1 bardak süt * 1 bardak armut suyu * 2 çorba kaşığı mısır nişastası * 4 çorba kaşığı krema * 1 paket vanilya
|