|
|
Lezzet Güneşi
Çerkez tavuğu Pilici kaynar suya koyun. Hızlı ateşte tekrar kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtıp ateşi kısın ve 25-30 dakika pişirin. Kendi suyunda ılınıncaya kadar dinlendirip, süzün ve suyunu ayırın. Pilicin deri ve kemiklerini ayıklayıp, etleri iri lokmalar şeklinde parçalayın. Ekmek içlerini ıslatıp, iyice sıkın. Ekmek içi, ceviz, sarmısak ve tuzu harmanlayın. Robotta, karışım koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar piliç suyu ilave ederek karıştırın. Pul kırmızıbiber ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırın ve rengi çıkıncaya kadar bekletin. Göğüs etlerinden bir miktar ayırın. Kalan etleri hazırladığınız harcın yarısı ile karıştırıp, servis tabağına yayın, kalan harcı üzerine gezdirin. Ayırdığınız etleri harcın üzerine yerleştirin, kırmızıbiberli yağı gezdirerek servis yapın. Arzu ederseniz harcı porsiyonluk olarak ekmek kabuklarının içinde servis yapabilirsiniz. Karışımın kıvamını anlamak için içine çatal batırın. Dik duruyorsa tam kıvamında demektir.
Malzemeler * 1 adet bütün piliç * 800 ml. su (kaynar) * 250 gr. bayat ekmek içi * 500 gr. ceviz (ince kıyılmış) * 5 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * Tuz (arzu edilen miktarda)
|