Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, teknoloji marketleri konusundaki yeni girişimleri kastederek, "Onlarınki ikincilik rekabetidir. Şerefli ikinciliği bakalım kim alacak" dedi.
Sabancı Holding Gıda ve Perakendecilik Grup Başkanı Haluk Dinçer, Teknosa ile faaliyet gösterdikleri elektronik perakendecilik alanının bu yıl 5 milyar doları aşmasını bekledikleri belirterek, bu alanda önümüzdeki üç yıllık dönemde yıllık ortalama yüzde 10 büyüme beklediklerini söyledi. Şu anda 140 olan Teknosa mağaza sayısını yıl sonunda 151'e çıkarmayı planladıklarını vurgulayan Dinçer, ciroda 500 milyon dolara çıktıklarını, şu anda 2 bin civarında olan çalışan sayısına 2 bin kişi daha eklemeyi planladıklarını kaydetti. Elektronik perakendecilik alanında kapılarını çalan yabancıların olduğunu dile getiren Dinçer, ancak en yakın rakiple 5 katı açık ara ile lider oldukları bir pazarda yabancı ortak almaya gerek görmediklerini vurguladı. Haluk Dinçer, geçtiğimiz yıl Sabancı Grubu'ndaki hisselerini satarak ayrılan ve İngiliz Dixons elektronik marketini Türkiye'ye getirmeye hazırlanan Demir Sabancı'nın Teknosa karşısında yaratacağı rekabete ilişkin soruyu da, "Biz rekabeti severiz. Onların rekabeti ikincilik rekabetidir. Şerefli ikinciliği bakalım kim alacak'' şeklinde yanıtladı.
İLİŞKİMİZDE
SORUN YOK Dinçer, bazı gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, ortakları Carrefour'un Doğu Avrupa ve Rusya'da çalışmaları olduğunu, eğer kendilerini ortak etmeyi arzu ederlerse buna olumlu bakacaklarını söyledi. Fransız meclisinin sözde Ermeni soykırımına ilişkin yasa teklifini kabul etmesine ilişkin sorular üzerine de Dinçer, Carrefour ile aralarında çok kuvvetli bir ilişki bulunduğunu vurguladı. Fransız mallarının boykot edilmesi gibi yaklaşımlarla bu ilişkinin bozulmasının söz konusu olmadığını, bunun satışları da olumsuz etkilemediğini dile getiren Dinçer, 450 bin Ermeni'nin Fransa'da nasıl bu kadar etkili olabildiğini anlamakta zorlandığını ifade etti. Dinçer, "Statları doldurmak, parlamentoları etkilemek için yetmiyor. Avrupa'daki Türkler'in nasıl harekete geçirileceği ve nasıl tek bir güç haline getirilebileceğinin tartışılması lazım'' dedi.
GİMA PAZARLIĞINI BİLMİYORDUK Gima'nın satın alınmasına ilişkin sorular üzerine de Dinçer, Fiba Grubu'nun Koç Grubu'yla yaptığı uzun süreli pazarlıktan haberleri olmadığını ifade ederek, "Biz onlara (bizi devreye alırsanız hızlı karar veririz) dedik ve bu operasyonu üç gün içinde bitirebileceğimizi söyledik, bu sürede de bitirdik ve imzaları attık. Belki biz daha iyi fiyat vermiş olabiliriz. Eğer öyleyse bu da etkili olmuş olabilir'' yanıtını verdi. Dinçer, "Üç gün boyunca günde 20 saat çalıştık, avukatlarımız hemen hemen hiç ara vermeden çalıştı. Bundan sonra da her zaman satın almalara açık olacağız'' diye konuştu.