|
|
Lezzet Güneşi
Dalyan köfte Kıymayı, ekmek içi, maydanoz, soğan, kimyon, karabiber ve tuz ile iyice yoğurun. Tezgah üzerinde yuvarlayarak rulo haline getirin ve parmak uçları ile üstten köfteyi ikiye ayırın. Kenardaki ve alttaki kıymaların eşit olmasını sağlayın. Yumurtaları açtığınız kanalın içine tek tek dizin, yanlarına havuçları da yerleştirip, iki tarafından bastırarak düzgün şekilde kapatın. Köfteyi folyoyla sararak uçlarını kıvırın. Fırın tepsisine koyup, 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. Unu margarinle biraz kavurun. İçine köftenin folyodaki pişme suyunu katıp karıştırın. Domates püresini ekleyip, bir taşım kaynatın. Et suyunu da katarak 5 dakika kaynatıp, sosu ateşten alın. Süzgeçle süzüp, tuzunu kontrol edin. Köfteler biraz soğuduktan sonra folyoyu çıkarıp, dilim dilim kesin. Üzerine sosundan gezdirip patates püresiyle servis yapın.
MALZEMELER
* 750 gr. dana kıyması
* 750 gr. kuzu kıyması
* 2 adet bayat ekmeğin içi
* 1 bağ maydanoz
* 2 adet soğan
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
* Tuz
* 4 adet yumurta
* 600 gr. havuç
* Alüminyum folyo
Sosu için:
* 1/2 su bardağı un
* 50 gr. margarin
* 1 çorba kaşığı domates püresi
* 1 lt. et suyu
|