Kaburga dolması
Kaburgaları yıkayarak başlayalım. Etli tarafından elimizle açarak torba haline getirelim. Fıstıkları pembeleşene dek kavuralım. Küçük doğranmış soğanları, pirinci, tuz ve üzümle kavuralım. Baharatını ve naneyi de ekleyelim. Bir su bardağı su döküp, pişirelim. Soğumaya bırakalım. Pilavı kaburganın içine doldurup, ağzını iplikle dikelim. Sonra tencereye yerleştirip, bir litre su ilave ederek pişirelim. Salça, yoğurt ve yağı bir kapta karıştıralım ve kaburganın etli kısmına karışımı sürelim. 200 dereceki fırında pişirdiğimiz kaburgayı kesip, iç pilavını çıkaralım ve etiyle servis yapalım.
MALZEMELER * 2 kg. kaburga
* 250 gram pirinç
* 2 adet soğan
* 1 çay bardağı dolmalık fıstık
* Yarım çay bardağı kuru üzüm
* 125 gram margarin
* tuz
* karabiber,
* kırmızı biber
* nane
* Yarım tatlı kaşığı salça
* 1 tatlı kaşığı taze yoğurt
* 1 fincan sıvı yağ
|