"Hamburger mönüsü 8 YTL, bizimki 1-2 YTL" diyen Simit Sarayı'nın ortağı Haluk Okutur, "McDonalds 34 bin şube. Onları geçene kadar büyüyeceğiz" dedi.
Geleneksel ayaküstü yiyeceğimiz simiti çeşitlendirerek, İstanbul'da 30'dan fazla ve bazı illerde 4-5'er şubeyle önemli bir fast food seçeneği haline getiren Simit Sarayı'nın hedefi, dünya devi McDonalds'tan daha fazla şube sayısına sahip yaygınlığa ulaşmak. Simit Sarayı'nın ortağı Haluk Okutur, dünyanın her yerinde bir Simit Sarayı tabelası olmasını istediklerini belirterek, "Hedefimiz, McDonalds'tan 1 mağaza fazla şube açıncaya kadar koşturmak'' dedi. Haluk Okutur, 2001 yılında 2 ortak olarak işe başladıklarını ve son 3 yıldır merkezi üretim yaptıklarını anlattı. Okutur, "TÜBİTAK ile ortak çalışmamızdan ortaya çıkan bir projeydi. Son bir yıldır bütün Simit Sarayı mağazalarına Samandıra'daki fabrikada ürettiğimiz ürünleri sevkediyoruz. Bu ürünler hijyen koşullarına uygun, üretim kaliteleri çok yüksek, gıda mühendislerinin denetiminde. Soğuk zincirle sevkıyat yapıyoruz'' dedi. Fabrikada aylık 2-3 milyon adet üretim kapasiteleri bulunduğunu ifade eden Okutur, "Çok fazla bayilik talebi geliyor ve mağaza açma hedefimiz var. Kapasite artırımı için yeni üretim hattımız Ramazan Bayramı'ndan itibaren devreye girecek'' diye konuştu.
10 MİLYON $'LIK YATIRIM HalukOkutur, fabrika yatırımlarının 10 milyon dolardan fazla olduğunu, yeni üretim hattı için de yaklaşık 1-2 milyon dolarlık ilave yatırım yaptıklarını kaydetti. İstanbul'da 30'un üzerinde, diğer illerde ise 5-6 mağazaları bulunduğunu bildiren Okutur, üretim kapasiteleri arttıkça mağaza sayılarının da artacağını, 2007 yılında mağaza sayısını 100'e ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Haluk Okutur, "2007'den sonra da her sene 100-150 mağaza açmayı hedefliyoruz'' dedi. Şu anda 100'ü üretimde olmak üzere toplam bin kişi çalıştırdıklarını anlatan Okutur, 100 binden fazla çalışanları olmasını istediklerini belirtti. 1-2 ay sonra franchising vermeye başlayacaklarını anlatan Okutur, mağaza başına düşen günlük cirolarının 1,5-3 bin YTL, günlük ziyaretçi sayılarının da bin-2 bin 500 kişi arasında değiştiğini söyledi. Hijyenik koşullara uymadan üretim yapıp 'Simit Sarayı adı altında satış yapanların kendilerini çok rahatsız ettiğine değinen Okutur, "Zaman zaman tabelaları indiriyoruz ama hepsini tescil etme şansımız yok. İnsanlar her simit satılan yere simit sarayı demeye başladılar. Taklitlerimiz kötü koşullarda simit üretip satıyor'' dedi.