|
Pancar çorbası
Pancar, havuç, soğan ve sarmısakları rendeleyin ya da robottan geçirerek doğrayın. Yağı ısıtıp, sebzeleri yaklaşık 10 dakika soteleyin. Sebze suyunu ilave edip, kapağını kapatarak kısık ateşte 40 dakika kaynattıktan sonra süzerek başka bir tencereye aktarın ve tekrar kaynama noktasına getirin. Limon suyu ve yoğurdu karıştırarak ilave edin. Servis kaselerine aldıktan sonra üzerlerine limonlu yoğurt ve pancar koyarak servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 1 kg. pancar
* 2 adet büyük boy havuç (soyulmuş)
* 1 diş sarmısak (soyulmuş)
* 1 adet büyük boy soğan (soyulmuş)
* 5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1.5 lt sebze suyu
* 1 adet limonun suyu
* 400 ml. yoğurt
|