Enginarlı makarna
Yağı ısıtıp, soğan ve sarmısakları, soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Domates, salça, sirke ve şekeri ilave edip, üzerini kapatmadan, sos koyulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika Kısık ateşte kaynatın. Zeytin, enginar ve fesleğen yapraklarını ilave edip harmanlayın ve 5 dak. daha pişirin. Makarnayı kaynar suda yumuşayıncaya kadar kadar pişirip, süzün. Makarnayı hazırladığınız sosun yarısıyla karıştırın. Servis tabaklarına koyup, üzerine kalan sosu paylaştırın. Parmesan peyniri serperek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (ince doğranmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 900 gr. domates (rendelenmiş)
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* Şeker
* 1 çorba kaşığı sirke
* 80 gr. siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
* 400 gr. enginar kalbi (süzülmüş ve 4'e bölünmüş)
* 2 çorba kaşığı taze fesleğen yaprağı (ince dilimlenmiş)
* 350 gr. burgu makarna
* 25 gr. parmesan peyniri
|