Kabaklı ekmek
Un, tuz, kabartma tozu, karbonat ve tarçını bir kaba eleyin. Başka bir kapta yumurta, yağ, vanilya ve şekeri çırpıp, unlu karışıma ilave edin ve iyice karıştırın. Kabak ve cevizleri de ekleyip, iyice karıştırın. Hamuru ikiye bölün ve somun şekli verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER 2 somun * 4 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* 3 çorba kaşığı tarçın
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 3 tatlı kaşığı vanilya
* 2 su bardağı tozşeker
* 2 su bardağı kabak (rendelenmiş)
* 1 su bardağı ceviz (doğranmış)
|